Volgens de fabrikant legt de tweede Meriva-generatie de lat op het gebied van flexibiliteit een stuk hoger. Het FlexSpace-systeem werd verder ontwikkeld en is nu nog intuïtiever en gemakkelijker in gebruik. Bovendien introduceert Opel FlexDoors op de nieuwe Meriva; innovatieve, achteraan scharnierende deuren die de toegang tot het interieur vereenvoudigen. De nieuwe Meriva biedt extra opbergruimte in het interieur dankzij een flexibele middenconsole en het FlexFix-systeem van Opel, de geïntegreerde fietsdrager die als een lade onder de bagageruimte verdwijnt wanneer hij niet in gebruik is.

"Met het stoelconcept FlexSpace van de Meriva vonden we een volledig geïntegreerde flexibiliteit aan boord uit," aldus Alain Visser, vice president sales, marketing en aftersales bij Opel. "Met de nieuwe Meriva wilden we opnieuw de veelzijdigheidskampioen van de autosector creëren."

De nieuwe Meriva werd ontworpen en ontwikkeld in Opels technologiecentrum in Rüsselsheim en zal van de band rollen in de fabriek van Zaragoza. De Opel Meriva wordt deze zomer in de showrooms verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding