Quattro is sinds 1980 het synoniem van permanente vierwielaandrijving van Audi. De Audi quattro uit 1980 was de eerste normale personenauto die werd uitgerust met permanente vierwielaandrijving want tot die tijd was 4×4 voorbehouden aan terreinwagens. De Audi quattro bood meer grip en stabiliteit onder alle omstandigheden – ook op besneeuwde of ijzige ondergrond. Op deze manier werd quattro een belangrijk veiligheidsitem en dus werd quattro ook op de openbare weg een groot succes. Sinds de komst van de oer-quattro is het aantal Audi-modellen met deze vorm van vierwielaandrijving gestaag uitgebreid. Meer dan twee miljoen quattro-modellen zijn inmiddels verkocht.

Audi ‘viert’ dertig jaar quattro met een aanbieding. Klanten die quattro-aandrijving bestellen in combinatie met de S-edition-uitvoering van de Audi A3, de Audi A4, de Audi A5, de Audi A6 of TT, krijgen dertig procent korting op de meerprijs die Audi zijn klanten voor vierwielaandrijving in rekening brengt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding