Mercedes E-hybride op Genève

Tijdens de Autosalon van Genève (4 t/m 14 maart) presenteert Mercedes-Benz de E 300 BlueTEC Hybrid, een studiemodel dat een vooruitblik biedt op de eerste Mercedes-Benz waarin een diesel- en een elektromotor worden gecombineerd.

De zuinige 2,1-liter viercilinder biturbo-dieselmotor met een vermogen van 204 pk wordt gekoppeld aan een krachtige hybridemodule. De 20 pk-elektromotor bevindt zich tussen de verbrandingsmotor en de 7G-Tronic automatische transmissie. De elektromotor ondersteunt de dieselmotor bij het optrekken (‘boost-effect’) en wordt als generator voor het terugwinnen van remenergie gebruikt. Daarnaast is hij geschikt voor elektrisch rijden. Volgens voorlopige berekeningen verbruikt de E 300 BlueTec Hybrid slechts 4,5 liter per honderd kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van minder dan 120 gram per kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes E-hybride op Genève - Automobielmanagement.nl

Mercedes E-hybride op Genève

Tijdens de Autosalon van Genève (4 t/m 14 maart) presenteert Mercedes-Benz de E 300 BlueTEC Hybrid, een studiemodel dat een vooruitblik biedt op de eerste Mercedes-Benz waarin een diesel- en een elektromotor worden gecombineerd.

De zuinige 2,1-liter viercilinder biturbo-dieselmotor met een vermogen van 204 pk wordt gekoppeld aan een krachtige hybridemodule. De 20 pk-elektromotor bevindt zich tussen de verbrandingsmotor en de 7G-Tronic automatische transmissie. De elektromotor ondersteunt de dieselmotor bij het optrekken (‘boost-effect’) en wordt als generator voor het terugwinnen van remenergie gebruikt. Daarnaast is hij geschikt voor elektrisch rijden. Volgens voorlopige berekeningen verbruikt de E 300 BlueTec Hybrid slechts 4,5 liter per honderd kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van minder dan 120 gram per kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding