De Leon 1.2 TSI Ecomotive Technology is het eerste benzinemodel binnen de Ecomotive-lijn. De 77 kW (105 pk) sterke 1,2-liter TSI-motor van dit model schrijft het woord efficiency met hoofdletters. Zo beschikt de compacte viercilinder turbokrachtbron over directe brandstofinspuiting en is hij gekoppeld aan een comfortabel werkend Start/Stop-systeem. De Seat Leon 1.2 TSI in Reference-uitvoering is leverbaar vanaf € 19.495,- inclusief BTW en BPM.

De Leon 1.6 TDI Ecomotive (CO2-uitstoot 99 g/km, A-label en 20% bijtelling) is eveneens nieuw in het gamma: de Leon 1.6 TDI Ecomotive Technology. De nieuwe 1.6-liter TDI-motor (77 kW/105 pk) met commonrail-inspuiting van dit model is uitgevoerd met een Start/Stop-systeem, een oxidatiekatalysator en een dieselroetfilter. Mede daardoor blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot 4,2 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 109 g/km en dat leidt tot een A-label. De Leon 1.6 TDI Ecomotive Technology is er vanaf € 24.195,- (Reference).

Beide nieuwe Leon Ecomotive Technology modellen zijn leverbaar in de uitvoeringen Reference, Style, Sport én Good Stuff. De Good Stuff-uitvoeringen zijn gebaseerd op de Reference-uitvoering. De standaarduitrusting daarvan wordt in dit geval uitgebreid met 16-inch lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een multifunctioneel stuur, cruise control, extra donker getinte ramen achter, een sportonderstel, sportstoelen en een USB-poort en Aux- aansluiting voor het audiosysteem. De Good Stuff-uitvoeringen zijn verkrijgbaar in de kleuren Magiczwart, Lunagrijs, Candywit, Emocionrood en Speedblauw