Afgelopen januari toonde Chrysler al een emissieloze uitvoering van de 500 op de autotentoonstelling van Detroit maar toen werd nog bezworen dat er geen productieplannen  zijn. Volgens Chrysler-ingenieur Scott Kunselman is de Fiat 500 uitstekend geschikt om te worden voorzien van een elektromotor. Het model is ideaal voor in de stad en relatief licht. Bovendien laat het delen van het platform zien wat de voordelen van de alliantie met Fiat zijn, aldus Kunselman. De aandrijflijn van de 500 EV bestaat uit drie delen: een elektrische aandrijfmodule, een lithium-ionaccupakket en een controlesysteem voor de aandrijfkrachten.

De Amerikanen zullen in een later stadium de prijs bekendmaken van de elektrische 500. Vermoedelijk gaat de auto zo’n 35 duizend euro kosten. Ook een verkoopdoelstelling ontbreekt nog; wel is bekend dat Chrysler op concernniveau (dus inclusief het eigen label en de merken Dodge en Jeep) in 2014 afgerond 56 duizend elektrische auto’s wil verkopen. Vorig jaar maakte Fiat al bekend dat de 500 vanaf eind 2010 ook in Noord-Amerika verkocht gaat worden. Deze in Mexico te produceren uitvoering komt overigens op een aangepast platform te staan, namelijk het onderstel dat Fiat zelf gaat gebruiken voor de volgende generatie Panda en de nieuwe Lancia Ypsilon. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding