Zes miljoen Fiats Panda in dertig jaar

De door Giorgetto Giugiaro ontworpen Fiat Panda debuteerde in 1980 en hij werd door de sympathieke campagne ‘met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ zeer bekend in Nederland. Inmiddels verkocht Fiat er wereldwijd zes miljoen van.

De Panda was bijvoorbeeld het de eerste auto in zijn segment met vierwielaandrijving (1983) én de Panda Elettra was in 1990 één van de eerste elektrische auto’s. Met zes miljoen verkochte exemplaren is het de best verkochte stadsauto aller tijden.  Het huidige model maakte zijn debuut in 2003. Inmiddels zijn er ruim anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en is het model de leider in het A-segment. De Panda-verkopen blijven tot op de dag van vandaag stijgen en in 2009 is er een recordaantal van driehonderdduizend eenheden geregistreerd.

 

Voor het derde jaar op rij heeft autofabrikant Fiat de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van alle volumemerken in Europa met een gemiddelde van 127,8 g/km.  Om deze topnotering te kunnen blijven vasthouden, zegt Fiat voortdurend te investeren in duurzame mobiliteit en schone motoren. De laatste ontwikkeling is de Twin-Air tweecilindermotor.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zes miljoen Fiats Panda in dertig jaar - Automobielmanagement.nl

Zes miljoen Fiats Panda in dertig jaar

De door Giorgetto Giugiaro ontworpen Fiat Panda debuteerde in 1980 en hij werd door de sympathieke campagne ‘met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ zeer bekend in Nederland. Inmiddels verkocht Fiat er wereldwijd zes miljoen van.

De Panda was bijvoorbeeld het de eerste auto in zijn segment met vierwielaandrijving (1983) én de Panda Elettra was in 1990 één van de eerste elektrische auto’s. Met zes miljoen verkochte exemplaren is het de best verkochte stadsauto aller tijden.  Het huidige model maakte zijn debuut in 2003. Inmiddels zijn er ruim anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en is het model de leider in het A-segment. De Panda-verkopen blijven tot op de dag van vandaag stijgen en in 2009 is er een recordaantal van driehonderdduizend eenheden geregistreerd.

 

Voor het derde jaar op rij heeft autofabrikant Fiat de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van alle volumemerken in Europa met een gemiddelde van 127,8 g/km.  Om deze topnotering te kunnen blijven vasthouden, zegt Fiat voortdurend te investeren in duurzame mobiliteit en schone motoren. De laatste ontwikkeling is de Twin-Air tweecilindermotor.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding