Kia Optima onthuld op New York International Auto Show

Kia Motors Corporation heeft op de New York International Auto Show de nieuwe Optima onthuld. De nieuwe Optima arriveert in het voorjaar van 2011 in de Europese Kia-showrooms.

De nieuwe Kia Optima is gebouwd op een nieuw platform. De uitstraling van de Optima wordt bepaald door de lengte van 4.845 mm, de breedte van 1.830 mm en de wielbasis van 2.795 mm. Voor betere aerodynamische prestaties, een lagere luchtweerstand en een efficiënter brandstofverbruik ligt de Optima dicht op het asfalt. De Optima is voorzien van een koetswerkconstructie uit één geheel met subframes die de volledig onafhankelijke voor- en achterwielophanging ondersteunen.

In West Europa wordt de voorwielaangedreven Optima leverbaar met een keuze uit een 2.0-liter CVVT benzinemotor en een 1.7-liter VGT turbodiesel. Zowel de handgeschakelde als automatische versnellingsbak beschikt over zes verzetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kia Optima onthuld op New York International Auto Show - Automobielmanagement.nl

Kia Optima onthuld op New York International Auto Show

Kia Motors Corporation heeft op de New York International Auto Show de nieuwe Optima onthuld. De nieuwe Optima arriveert in het voorjaar van 2011 in de Europese Kia-showrooms.

De nieuwe Kia Optima is gebouwd op een nieuw platform. De uitstraling van de Optima wordt bepaald door de lengte van 4.845 mm, de breedte van 1.830 mm en de wielbasis van 2.795 mm. Voor betere aerodynamische prestaties, een lagere luchtweerstand en een efficiënter brandstofverbruik ligt de Optima dicht op het asfalt. De Optima is voorzien van een koetswerkconstructie uit één geheel met subframes die de volledig onafhankelijke voor- en achterwielophanging ondersteunen.

In West Europa wordt de voorwielaangedreven Optima leverbaar met een keuze uit een 2.0-liter CVVT benzinemotor en een 1.7-liter VGT turbodiesel. Zowel de handgeschakelde als automatische versnellingsbak beschikt over zes verzetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding