Volkswagen viel vorig jaar ook al in de prijzen, want toen ging de bokaal naar zijn grotere broer Golf VI. En niet vergeten moet worden dat de Polo in Europa ook al de ‘Auto van het Jaar’-titel wist te pakken. De compacte hatchback werd net als de Golf en de Scirocco ontworpen door huisdesigner Walter de Silva. In 2011 haalt hij wellicht voor zijn werkgever opnieuw de trofee binnen, als hij de nieuwe stadsauto Lupo klaar heeft.

In totaal deden er 31 modellen mee en de jury bestond uit zestig journalisten uit 25 verschillende landen. In de subcategorie ‘beste sportauto’ won Audi met de R8 5.2 V10 van de Porsche 911 GT3 en de Ferrari California. De prijs voor het beste ontwerp ging naar de Chevrolet Camaro – deze Amerikaan wist de Kia Soul en de Citroën C3 Picasso af te troeven. Een extra beker voor Volkswagen was er vanwege zijn ‘BlueMotion’ modellijn. In de subcategorie ‘beste groene auto’ won de Duitse autofabrikant hiermee van de Toyota Prius en de Honda Insight.

Vorig jaar was zoals gezegd de Volkswagen Golf allround winnaar. Het jaar daarvoor ging de titel naar de Mazda2 en in 2007 was het feest bij Lexus vanwege de overwinning van de LS460. In 2006 viel de BMW 3-serie in de prijzen en in 2005 werd de Audi A6 uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding