De carrosserie van de A1 bestaat voor tweederde uit lichte metaalsoorten, waardoor het totaalgewicht 221 kilo bedraagt. Alle modellen zijn voorzien van een startstopsysteem en remenergieterugwinning. Voorzien van de optionele, nieuw ontwikkelde zeventraps S tronic transmissie met dubbele koppeling is de Audi A1 zelfs nog zuiniger dan met de standaard handgeschakelde versnellingsbak. De Audi A1 wordt louter geleverd met direct ingespoten benzine- en dieselmotoren. De basisversie is voorzien van een 1,2-liter TFSI-krachtbron van 63 kW (86 pk) met een koppel van 160 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt volgens Audi 5,1 L/100 km waardoor de CO2-uitstoot 119 g/km is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding