AutoRAI 2011 toch weer met merkenstands

Volgend jaar om deze tijd vindt AutoRAI 2011 plaats, weer gewoon met merkenstands. Maar om het niet per definitie te duur te maken komt er ook een keuzemogelijkheid voor een modulair standbouwconcept. Dat wordt nu uitgewerkt in samenwerking met Opel Nederland.

Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 april volgend jaar vindt ‘het grootste autofeest van Nederland’ plaats. Het beursconcept is verder ontwikkeld, zegt de organisatie. Daarbij is gekeken naar de ervaringen tijdens de editie van vorig jaar toen de opzet door de economische crisis was aangepast. De aanpak voor 2011 is opnieuw kostenbewust maar geeft de exposanten meer mogelijkheden hun merkidentiteit te laten spreken. Voor de exposanten betekent dat ‘maximale show tegen acceptabele kosten’, vindt Amsterdam RAI.

Zie ook: AutoRAI 2009 sluit af met verlies 

Dat de merkenstands terug komen, betekent dat alle auto’s van één merk weer bij elkaar staan. In 2009 waren de auto’s per ‘belevingswereld’ ingedeeld zodat auto’s van diverse merken door elkaar stonden. Hoewel daar door veel bezoekers goed op werd gereageerd, wilden veel automerken toch weer graag een eigen stand om hun primeurs binnen één omgeving te presenteren.

Deelnemers aan AutoRAI 2011 hebben keuze uit twee vormen van standbouw. Naast de eigen fabrieksstand kan men kiezen voor  een modulair standbouwconcept, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het tentoonstellingscomité en RAI Vereniging. Deze opzet komt tegemoet aan de wensen van exposanten op het gebied van merkidentiteit en kostenefficiency. Gezamenlijke inkoop van standbouwelementen zoals vloeren en verlichting brengt een flinke kostenbesparing. Het concept wordt momenteel in samenwerking met Opel Nederland nader uitgewerkt en in een later stadium aan de deelnemers gepresenteerd.

De onder AutoRai-bezoekers gewaardeerde Special Events keren ook in 2011 terug. Er zijn er diverse in voorbereiding.  Zeker is al dat er een klassiekerpaviljoen komt en ook voor het in 2009 geïntroduceerde GoMotor! zijn de voorbereidingen gestart. Het tweewielerevent zal het laatste nieuws op het gebied van motoren, motorscooters en scooters tonen inclusief de bijbehorende kleding en helmen. De mogelijkheid om direct zelf te rijden en te ervaren zal ook bij deze editie aan de bezoekers worden aangeboden. De openingstijden van AutoRai 2011 zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Om de bezoekers extra keuzevrijheid te geven, gaat de Rai op alle doordeweekse avonden open.  

Zie ook: Afgelaste bedrijfsautoRai en half mislukte AutoRAI zorgen voor rode cijfers.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoRAI 2011 toch weer met merkenstands - Automobielmanagement.nl

AutoRAI 2011 toch weer met merkenstands

Volgend jaar om deze tijd vindt AutoRAI 2011 plaats, weer gewoon met merkenstands. Maar om het niet per definitie te duur te maken komt er ook een keuzemogelijkheid voor een modulair standbouwconcept. Dat wordt nu uitgewerkt in samenwerking met Opel Nederland.

Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 april volgend jaar vindt ‘het grootste autofeest van Nederland’ plaats. Het beursconcept is verder ontwikkeld, zegt de organisatie. Daarbij is gekeken naar de ervaringen tijdens de editie van vorig jaar toen de opzet door de economische crisis was aangepast. De aanpak voor 2011 is opnieuw kostenbewust maar geeft de exposanten meer mogelijkheden hun merkidentiteit te laten spreken. Voor de exposanten betekent dat ‘maximale show tegen acceptabele kosten’, vindt Amsterdam RAI.

Zie ook: AutoRAI 2009 sluit af met verlies 

Dat de merkenstands terug komen, betekent dat alle auto’s van één merk weer bij elkaar staan. In 2009 waren de auto’s per ‘belevingswereld’ ingedeeld zodat auto’s van diverse merken door elkaar stonden. Hoewel daar door veel bezoekers goed op werd gereageerd, wilden veel automerken toch weer graag een eigen stand om hun primeurs binnen één omgeving te presenteren.

Deelnemers aan AutoRAI 2011 hebben keuze uit twee vormen van standbouw. Naast de eigen fabrieksstand kan men kiezen voor  een modulair standbouwconcept, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het tentoonstellingscomité en RAI Vereniging. Deze opzet komt tegemoet aan de wensen van exposanten op het gebied van merkidentiteit en kostenefficiency. Gezamenlijke inkoop van standbouwelementen zoals vloeren en verlichting brengt een flinke kostenbesparing. Het concept wordt momenteel in samenwerking met Opel Nederland nader uitgewerkt en in een later stadium aan de deelnemers gepresenteerd.

De onder AutoRai-bezoekers gewaardeerde Special Events keren ook in 2011 terug. Er zijn er diverse in voorbereiding.  Zeker is al dat er een klassiekerpaviljoen komt en ook voor het in 2009 geïntroduceerde GoMotor! zijn de voorbereidingen gestart. Het tweewielerevent zal het laatste nieuws op het gebied van motoren, motorscooters en scooters tonen inclusief de bijbehorende kleding en helmen. De mogelijkheid om direct zelf te rijden en te ervaren zal ook bij deze editie aan de bezoekers worden aangeboden. De openingstijden van AutoRai 2011 zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Om de bezoekers extra keuzevrijheid te geven, gaat de Rai op alle doordeweekse avonden open.  

Zie ook: Afgelaste bedrijfsautoRai en half mislukte AutoRAI zorgen voor rode cijfers.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding