Nieuwe Touareg in Nederland alleen met V6

Volkswagen gaat de nieuwe Touareg in Nederland uitsluitend leveren met V6-motoren. De Touareg wordt ook gebouwd met een V8 TDI maar die komt in het Nederlandse leveringsgamma dus niet voor.

De nieuwe Touareg  is tot 25 procent zuiniger dan de voorganger. Bovendien is hij de eerste Volkswagen die leverbaar is met hybride aandrijving. De auto is vanaf nu te bestellen voor prijzen vanaf  73 duizend euro (inclusief bpm en btw). De levering start in juni.

 

De nieuwe Touareg is ruim tweehonderd kilo lichter dan zijn voorganger en bovendien zijn alle in Nederland leverbare modellen standaard uitgevoerd met een startstopsysteem. De Touareg V6 FSI BlueMotionTechnology (206 kW/280 pk) laat een verbruik, volgens fabrieksopgave, noteren van 9,9 l/100 km. De Touareg V6 TDI BlueMotionTechnology (176 kW/240 pk) is goed voor 7,4 l/100 km.

 

Nieuw in het programma is de Touareg Hybrid waarbij een compacte elektromotor en de V6 TSI-krachtbron samen goed zijn voor een vermogen van 279 kW (380 pk). De elektromotor heeft een ondersteunende functie maar kan ook ingezet worden om over een korte afstand volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. De Touareg Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km, zegt Volkswagen. Evenals de andere Touareg-modellen, kan de Hybrid wel gewoon een aanhangerlast aan van maximaal 3,5 ton.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Touareg in Nederland alleen met V6 - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Touareg in Nederland alleen met V6

Volkswagen gaat de nieuwe Touareg in Nederland uitsluitend leveren met V6-motoren. De Touareg wordt ook gebouwd met een V8 TDI maar die komt in het Nederlandse leveringsgamma dus niet voor.

De nieuwe Touareg  is tot 25 procent zuiniger dan de voorganger. Bovendien is hij de eerste Volkswagen die leverbaar is met hybride aandrijving. De auto is vanaf nu te bestellen voor prijzen vanaf  73 duizend euro (inclusief bpm en btw). De levering start in juni.

 

De nieuwe Touareg is ruim tweehonderd kilo lichter dan zijn voorganger en bovendien zijn alle in Nederland leverbare modellen standaard uitgevoerd met een startstopsysteem. De Touareg V6 FSI BlueMotionTechnology (206 kW/280 pk) laat een verbruik, volgens fabrieksopgave, noteren van 9,9 l/100 km. De Touareg V6 TDI BlueMotionTechnology (176 kW/240 pk) is goed voor 7,4 l/100 km.

 

Nieuw in het programma is de Touareg Hybrid waarbij een compacte elektromotor en de V6 TSI-krachtbron samen goed zijn voor een vermogen van 279 kW (380 pk). De elektromotor heeft een ondersteunende functie maar kan ook ingezet worden om over een korte afstand volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. De Touareg Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km, zegt Volkswagen. Evenals de andere Touareg-modellen, kan de Hybrid wel gewoon een aanhangerlast aan van maximaal 3,5 ton.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding