Eerste Spyker Saab komt volgende week vrijdag

De officiële lancering van de eerste Spyker Saab komt eraan. Dat is volgende week vrijdag, 28 mei. Dat zegt topman Victor Muller van Spyker en Saab tegen DeBeurs, het economisch magazine van dagblad De Pers.

Zelf rijdt Muller al een paar maanden rond in de ‘Spyker Saab’, de eerste nieuwe Saab 9-5 die onder de paraplu van Spyker wordt gelanceerd. "Maar die auto moet ik de hele tijd uitlenen aan dealers", zegt Muller. Volgens hem vinden de Saabs nu al gretig aftrek. "Als ze de vloer raken bij de dealer zijn ze meteen weg." In de VS staan nu ongeveer zeshonderd Saabs bij de dealers. Muller: "Maar dat zouden er zes- of zevenduizend moeten zijn." Omdat de productie zeven weken heeft stilgelegen en sinds juni vorig jaar geen Saabs meer besteld konden worden, zijn er geen voorraden. Die zijn wel nodig, zegt Muller. "Auto’s moeten bij de dealer staan om ze te verkopen, vooral in de VS."

 

Lees vooral het artikel ‘Saab-Spyker komt langzaam op stoom’ in Automobiel Management nummer 8 van 7 mei 2010

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste Spyker Saab komt volgende week vrijdag - Automobielmanagement.nl

Eerste Spyker Saab komt volgende week vrijdag

De officiële lancering van de eerste Spyker Saab komt eraan. Dat is volgende week vrijdag, 28 mei. Dat zegt topman Victor Muller van Spyker en Saab tegen DeBeurs, het economisch magazine van dagblad De Pers.

Zelf rijdt Muller al een paar maanden rond in de ‘Spyker Saab’, de eerste nieuwe Saab 9-5 die onder de paraplu van Spyker wordt gelanceerd. "Maar die auto moet ik de hele tijd uitlenen aan dealers", zegt Muller. Volgens hem vinden de Saabs nu al gretig aftrek. "Als ze de vloer raken bij de dealer zijn ze meteen weg." In de VS staan nu ongeveer zeshonderd Saabs bij de dealers. Muller: "Maar dat zouden er zes- of zevenduizend moeten zijn." Omdat de productie zeven weken heeft stilgelegen en sinds juni vorig jaar geen Saabs meer besteld konden worden, zijn er geen voorraden. Die zijn wel nodig, zegt Muller. "Auto’s moeten bij de dealer staan om ze te verkopen, vooral in de VS."

 

Lees vooral het artikel ‘Saab-Spyker komt langzaam op stoom’ in Automobiel Management nummer 8 van 7 mei 2010

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding