De Mercury was oorspronkelijk bedoeld als luxe merk naast Ford zelf. In de eerste decennia kon het merk ook behoorlijk aan de verkoopcijfers bijdragen. Maar volgens Ford is Mercury nu ingehaald door het moedermerk dat vooral de laatste drie jaar een steeds sterkere positie heeft verworven. Het klantenprofiel, de prijzen en de marges van Mercury zijn bijna gelijk aan die van Ford maar de bijdrage aan de omzet is minimaal, zo verwoordt Ford de situatie.

Aan de andere kant geeft Ford in de VS zijn luxe merk Lincoln juist een opkikker. Voor dit merk worden in de komende vier jaar zeven nieuwe of vrijwel totaal vernieuwde modellen aangekondigd. Ford gaat ook meer investeren in productontwikkeling en fabrieken voor dit merk.

 

Meer over Mercury en zijn geschiedenis in Automobiel Management nummer 11 van 18 juni.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding