GM roept anderhalf miljoen auto’s terug

Een nieuwe massale terugroepactie, maar dan nu bij General Motors. GM roept wereldwijd anderhalf miljoen auto’s terug wegens mogelijk brandgevaar in het verwarmde ruitenwissersysteem.

Volgens GM hebben zich tot nu toe door het gebrek geen ongevallen of verwondingen voorgedaan. Het aantal incidenten is ook erg klein in verhouding tot het aantal betrokken auto’s. "Maar we willen dat onze klanten volkomen gerust kunnen zijn", zegt Jeff Boyer, directeur veiligheid.

De actie betreft een reeks modellen die gebouwd zijn tussen 2007 en 2009. Een kleine veertigduizend stuks van de auto’s zijn uitgevoerd naar landen buiten Noord-Amerika. Bij de ingreep wordt de betrokken module verwijderd en worden de slangen voor het watersysteem omgelegd. GM begint nog deze maand met de terugroepactie maar verontruste klanten kunnen nu al zelf contact opnemen met de dealer. Het systeem zelf is afkomstig van een enkele leverancier die sindsdien gestopt is met zijn activiteiten. "Dat betekent dat we van die kant geen medewerking kunnen verwachten om het ontwerp te herzien",  denkt Boyer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM roept anderhalf miljoen auto’s terug - Automobielmanagement.nl

GM roept anderhalf miljoen auto’s terug

Een nieuwe massale terugroepactie, maar dan nu bij General Motors. GM roept wereldwijd anderhalf miljoen auto’s terug wegens mogelijk brandgevaar in het verwarmde ruitenwissersysteem.

Volgens GM hebben zich tot nu toe door het gebrek geen ongevallen of verwondingen voorgedaan. Het aantal incidenten is ook erg klein in verhouding tot het aantal betrokken auto’s. "Maar we willen dat onze klanten volkomen gerust kunnen zijn", zegt Jeff Boyer, directeur veiligheid.

De actie betreft een reeks modellen die gebouwd zijn tussen 2007 en 2009. Een kleine veertigduizend stuks van de auto’s zijn uitgevoerd naar landen buiten Noord-Amerika. Bij de ingreep wordt de betrokken module verwijderd en worden de slangen voor het watersysteem omgelegd. GM begint nog deze maand met de terugroepactie maar verontruste klanten kunnen nu al zelf contact opnemen met de dealer. Het systeem zelf is afkomstig van een enkele leverancier die sindsdien gestopt is met zijn activiteiten. "Dat betekent dat we van die kant geen medewerking kunnen verwachten om het ontwerp te herzien",  denkt Boyer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding