Nieuwe BMW 5-Serie Touring nu al in trek

De vierde generatie van de BMW 5-Serie Touring zal een belangrijke bijdragen gaan leveren aan het succes van de nieuwe 5. De 5-Serie GT was al een succes in zijn segment en van de sedan zijn er sinds de komst bij de Nederlandse dealers vanaf 20 maart bijna anderhalf duizend verkocht.

Vanwege het succes is de levertijd opgelopen tot twee á drie maanden. Ook zijn er klanten die liever wachten op de Touring, die op 18 september in de showrooms wordt verwacht. De eerste rij-indrukken met de 520d Touring zijn inmiddels achter de rug, waarbij de kleine diesel een uitstekende indruk heeft achter gelaten. De Touring is slechts twee centimeter langer dan de sedan, maar is met een bagageruimte van 560 liter inhoud, die kan worden opgerekt naar 1670 liter een stuk praktischer.

De 2.0-viercilinder levert 185 pk en heeft een maximum koppel van 380 Nm. Daarmee sprint de nieuwe stationwagen in 8,3 seconden naar de honderd. Maar belangrijk is vooral het brandstofverbruik van 5,1 L/100 km en 137 g/km CO2-emissie, goed voor  een A-label (fabrieksopgave). Standaard heeft de 520  een handgeschakelde zesbak, terwijl de achttraps automaat als optie leverbaar is. De 520d is de goedkoopste versie van de reeks en heeft een prijs van 53 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe BMW 5-Serie Touring nu al in trek - Automobielmanagement.nl

Nieuwe BMW 5-Serie Touring nu al in trek

De vierde generatie van de BMW 5-Serie Touring zal een belangrijke bijdragen gaan leveren aan het succes van de nieuwe 5. De 5-Serie GT was al een succes in zijn segment en van de sedan zijn er sinds de komst bij de Nederlandse dealers vanaf 20 maart bijna anderhalf duizend verkocht.

Vanwege het succes is de levertijd opgelopen tot twee á drie maanden. Ook zijn er klanten die liever wachten op de Touring, die op 18 september in de showrooms wordt verwacht. De eerste rij-indrukken met de 520d Touring zijn inmiddels achter de rug, waarbij de kleine diesel een uitstekende indruk heeft achter gelaten. De Touring is slechts twee centimeter langer dan de sedan, maar is met een bagageruimte van 560 liter inhoud, die kan worden opgerekt naar 1670 liter een stuk praktischer.

De 2.0-viercilinder levert 185 pk en heeft een maximum koppel van 380 Nm. Daarmee sprint de nieuwe stationwagen in 8,3 seconden naar de honderd. Maar belangrijk is vooral het brandstofverbruik van 5,1 L/100 km en 137 g/km CO2-emissie, goed voor  een A-label (fabrieksopgave). Standaard heeft de 520  een handgeschakelde zesbak, terwijl de achttraps automaat als optie leverbaar is. De 520d is de goedkoopste versie van de reeks en heeft een prijs van 53 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding