Jaarlijks vraagt de online automarkt consumenten om te stemmen op hun favoriete auto.  Vorig jaar gaven circa 250 duizend mensen gehoor aan de oproep. Er kan tot 29 augustus gestemd worden. De online autoverkiezing geeft inzicht in de favoriete autokeuze van Nederlanders, Duitsers, Fransen, Italianen, Engelsen, Spanjaarden of Belgen. Voor autofabrikanten, importeurs en dealers is het initiatief een graadmeter om het succes van hun modellen te bepalen.

Er zijn 343 modellen in negen categorieën waaruit valt te kiezen: kleine auto’s, compacte auto’s, middenklasse, hogere middenklasse, luxe klasse, MPV, SUV & 4×4, cabrio en coupé & sportauto. Er zijn speciale awards te verdienen voor ‘beste milieu initiatief’ en ‘beste innovatie’. De winnaars in iedere categorie worden beloond met de Carolina Award. AutoScout24 verloot onder de stemmers twee top auto’s; een Mercedes-Benz E klasse cabrio en een Opel Meriva.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding