Het elektrisch bedienbare dak opent in twaalf seconden. Tegelijkertijd claimt de Renault Wind als enige in zijn klasse in een royaal permanent laadvolume van 270 liter (VDA). De genoemde basisprijs is van toepassing op de Renault Wind TCe 100 Dynamique, die beschikt over een standaarduitrusting, met onder meer mistlampen vóór en lichtmetalen 16-inch velgen Emotion. Ook het interieur laat nauwelijks wensen onvervuld, met zaken als een lederen sportstuur en versnellingspook, een audiosysteem met radio-/cd-speler en front- en zijairbags.
Voor een meerprijs van € 1.500,- staat de Renault Wind Exception op de prijslijst. Deze onderscheidt zich van het basismodel met lichtmetalen 17-inch velgen Diamantées Sphinx, ESP, een elektronisch geregelde airconditioning, een regen- en lichtsensor en een audiosysteem met Bluetooth (inclusief audio streaming)- en USB-aansluiting. Dezelfde uitvoering is vanaf september van dit jaar ook te bestellen met een 133 pk (98 kW) sterke 1.6 16V benzinemotor. Ten opzichte van de TCe 100 Exception kent ook deze een meerprijs van € 1.500,-, wat de totaalprijs voor de Wind 1.6 16V 133 Exception op € 22.990,- brengt.
Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Wind ontwierp Renault de SL Collection, die verschijnt in een gelimiteerde oplage van dertig stuks. Afgezien van een eigen genummerde badge onderscheidt deze versie zich met de speciale lakkleur Blanc Glacier of Noir Nacré. Andere opvallende details van de SL Collection zijn het in hoogglans zwart uitgevoerde dak, in chroom afgewerkte buitenspiegels en sportieve striping op de carrosserie. In het interieur worden de inzittenden onthaald op lederen Carbone bekleding, stoelverwarming en diverse rode accenten. De Renault Wind TCe 100 SL Collection is leverbaar vanaf € 22.990,-.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding