De exclusieve versie is alleen voor huidige Amerikaanse eigenaren van een Fiat beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich via een speciale website inschrijven voor het introductiemodel. De Noord Amerikaanse divisie van Fiat brengt het model als gelimiteerde Cinquecento Prima Edizione op de markt. Het beschikbare volume bedraagt – hoe kan het ook anders – 500 eenheden. Alle exemplaren zijn genummerd en dragen een badge met het serienummer erop. Het type wordt in dtrie tinten leverbaar, namelijk Bianco (wit), Rosso (rood) en Grigio (grijs). Opvallend is dat Fiat de uitvoering voorziet van de 1.4 MultiAir motor, terwijl dat blok in de Europese uitvoering van de 500 nog niet leverbaar is. Verklaring is het verschil in productielocatie: de voor de Amerikaanse markt bestemde exemplaren van de kleine Fiat zullen in Mexico gebouwd gaan worden, terwijl Europa bediend wordt vanuit Polen.

Bron Autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding