De prijs werd toegekend door een internationale jury die is samengesteld uit 71 autojournalisten. Het is voor het zesde achtereenvolgende jaar dat de TFSI-technologie een klasse overwinning haalt bij de Engine of the Year-verkiezing. De door Quattro GmbH ontwikkelde vijfcilindermotor van de Audi TT-RS maakt gebruik van een relatief simpel blok, namelijk een tienkleps 2,5 liter die Volkswagen onder meer in de Amerikaanse versie van de alledaagse Jetta monteert. Maar door het aantal kleppen te verdubbelen en de motor te voorzien van directe brandstofinspuiting (FSI) plus turbo-oplading, stijgt het vermogen van de relatief lichte (183 kg) krachtbron naar van 170 naar 340 pk. Het maximale koppel van 450 Nm is beschikbaar van 1.600 tot 5.300 toeren. Gemiddeld verbruikt de TT-RS 9,2 L/100 km. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding