De longlist bestaat uit (in alfabetische volgorde) de Alfa Romeo Giulietta, Aston Martin Rapide, Audi A1, Audi A8, BMW X3, BMW 5-serie, Chevrolet Spark, Citroën C3, Citroën DS3, Citroën C4, Dacia Duster, Fiat Doblò, Ford (Grand) C-Max, Honda CR-Z, Hyundai iX35, Jaguar XJ, Kia Sportage, Kia Venga, Lexus CT200h, Mazda5, Mini Countryman, Mitsubishi ASX, Nissan Leaf, Nissan Juke, Nissan Micra, Opel Meriva, Porsche Cayenne, Renault Latitude, Renault Wind, Saab 9-5, Seat Alhambra, Suzuki Swift, Suzuki Kizashi, Volkswagen Sharan, Volkswagen Touareg en Volvo S60/V60.

De lijst wordt in september afgeslankt tot zeven kandidaten. Grootste kanshebbers voor deze shortlist zijn naar verluidt de Alfa Romeo Giulietta, Audi A1, BMW 5-serie, Ford (Grand) C-Max, Nissan Juke, Opel Meriva en Volvo S60/V60. De jury wordt geformeerd uit autojournalisten (58 stuks) uit 22 landen in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding