Porsche blijft Porsche, aldus Winterkorn in het Duitse Automobilwoche. Dus wacht de nieuwe Porsche-baas Müller een moeilijke taak: hij moet enerzijds synergie vinden en hij moet anderzijds het merk niet beschadigen door verwatering van de unieke merkwaarde van Porsche. Er komen in ieder geval nieuwe modellen, een kleine suv op basis van de Q5 zou zeer waarschijnlijk zijn. Ook is een kleine middenmotor-sportwagen mogelijk. De ontwikkelingschef Wolfgang Dürheimer zal bij Porsche blijven.

 

De verantwoordelijkheid voor de 911 zal bij de ontwikkelingsafdeling in Weissach blijven want dat is een ‘juweel’, vindt Winterkorn. Wie de nieuwe kleine sportwagen gaat ontwikkelen, Audi of Porsche, is nog niet besloten. Maar er komt in ieder geval een modulair sportwagenplatform (‘baukasten’). De nieuwe Porsche-baas Müller kent alle platforms van het VW-concern en hij zou dus als geen ander kunnen weten welke modules geschikt zijn.  

 

     

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding