Echter, nu zijn er sterkere signalen dat Lancia zelf betrokken is bij het project en de tweede generatie Stratos zou willen gebruiken als ‘image builder’. De beslissing van moeder Fiat om Lancia een gelimiteerde en dus tijdelijke supersportwagen te geven, is het gevolg van het (relatieve) verkoopsucces van de Alfa Romeo 8C Competizione. Die is gebaseerd op oude Maserati techniek en voor de Stratos dient dus een inmiddels gesaneerd Ferrari model als donor. Dat Lancia juist nu met een moderne interpretatie van de Stratos komt, is geen toeval. Het model wordt niet louter om commerciële redenen gelanceerd maar is ook een pleister op de wond bij merkfans die het maar niets vinden dat ‘hun’ Lancia grote, zware Amerikaanse modellen van Chrysler gaat verkopen.

In de bijgevoegde fotogalerij een impressie van de nieuwe Stratos en het model uit de jaren ’70. Onderstaand een filmpje waarin Jeremy Clarkson en Richard Hammond van Top Gear een Stratos rijden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding