Met de 508 vervolgt Peugeot zijn ‘internationale offensief’. De auto zal in Frankrijk geproduceerd worden voor de Europese markt en daarna start de productie in China, momenteel de grootste markt voor auto’s in de wereld. Begin 2011 zal de Peugeot 508 in twee varianten, een sedan en een SW, op de Europese markt verschijnen.

Verder toont Peugeot voorbeelden van nieuwe vormen van mobiliteit, met concrete antwoorden op vragen over het milieu en over mobiliteit, zoals de iOn, de 3008 Hybrid4 (de eerste dieselhybride ter wereld),  en de nieuwe diensten Mu by Peugeot en Peugeot Connect.

 

De iOn is de eerste van een nieuwe generatie 100% elektrische auto’s voor bedrijven en particulieren. Stil, praktisch, vlot, wendbaar en met een uitstekende verhouding tussen buitenmaten en binnenruimte. Aan het eind van dit jaar zal de auto leverbaar worden met een consumentenprijs van 29,5 duizend euro ex btw. Er zit vijf jaar garantie op de accu en de elektrische aandrijflijn.

 

In diverse Franse en andere Europese steden is Mobility Units (Mu) by Peugeot inmiddels gestart. En het zou ‘een behoorlijk succes’ zijn, althans volgens Peugeot zelf. Mu by Peugeot is een mobiliteitsprogramma, waarbij de Peugeot-dealer voorziet in vervoersbehoeften. Via de Mu-website kan een klant bij de Peugeot-dealer niet alleen een auto huren maar ook een Peugeot scooter, een fiets en zelfs accessoires (kinderzitjes, dakkoffer etc). Hiermee wordt de service naar de klant uitgebreid en zullen nieuwe markten worden aangeboord, verwacht Peugeot. Ook in Nederland zal eind dit jaar Mu by Peugeot worden gelanceerd.

 

Peugeot Scooters is in omvang de vierde Europese fabrikant maar ook de oudste fabrikant van gemotoriseerde tweewielers en pionier op het gebied van de elektrische scooter. Op de stand presenteert Peugeot de revolutionaire E-Vivacity die begin 2011 op de markt komt.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding