De Duitsers zouden Toyota gevraagd hebben om motoren, accu’s en andere technologie te leveren.
De deal zou betekenen dat Daimler de vierde autofabrikant is die hybride onderdelen afneemt van Toyota, na Ford, Nissan en Mazda. Het bevoorraden van concurrenten levert Toyota kostenbesparingen op. De Japanners boeken al jaren succes met hybride auto’s, die rijden op elektriciteit en benzine. Het hybride paradepaardje Prius is al sinds mei 2009 de best verkochte auto in Japan.

De gesprekken tussen Toyota en Daimler zouden een jaar geleden zijn begonnen. Reden voor de amenwerking met de Japanse autofabrikant is het feit dat Nissan amper actief is in het segment voor hybride auto’s. Via premiumdochter Infiniti biedt men alleen een dure sedan aan, maar daarvan is de aandrijflijn niet geschikt voor modellen als de Mercedes-Benz A/B-klasse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding