Hij zal een middenmotor krijgen en waarschijnlijk al in 2013 worden onthuld. Bronnen binnen Porsche hebben aangegeven dat de auto samen met VW wordt ontwikkeld en gebaseerd zal zijn op de BlueSport conceptcar die in 2009 op de autotentoonstelling in Detroit werd getoond. Voor de Porsche-ingenieurs (en fans) zal het een hard gelach zijn dat VW en Audi er beide een eigen versie van zullen krijgen.Om meer afstand tussen de nieuweling en de Boxster tot stand te brengen, zal de volgende generatie Boxster een maatje groter worden. Porsche is verder van plan in 2011 een elektrische versie te gaan testen. Mocht het project worden goedgekeurd, dan kan er al over drie jaar zo’n versie op de markt komen.

 

Een tweede project betreft de ontwikkeling van een kleine suv. Volgens insiders wil het management van VW een keinere versie van de Cayenne voor Porsche. Hoogstwaarschijnlijk zal die dan het platform delen met de Audi Q5. Ook zo’n suv zou al in 2013 op de markt kunnen komen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding