Volgens topman Nick Reilly vormt het extra model een belangrijk element bij de groeistrategie van het merk. De productie zal plaats vinden in de fabriek in Eisenach op de productielijn van de huidige Corsa. General Motors zal negentig miljoen euro investeren in de faciliteit, die in 1992 werd geopend. Sindsdien investeerde Opel al 1,5 miljard euro in vernieuwing en uitbreiding van deze voormalige Wartburg fabriek in Oost Duitsland. Momenteel loopt in Eisenach de Corsa in 3-deurs vorm van de band. Het is de verwachting dat de productie van de volgende generatie Corsa naar Spanje zal verhuizen, waar momenteel de 5-deurs versie samen met de Meriva geproduceerd wordt.

Reilly zegt met de beslissing om een nieuw instapmodel te introduceren de belofte na te komen dat het gamma van Opel/Vauxhall verbreed wordt en dat het merkenduo nieuwe segmenten gaat betreden. De topman belooft een stijlvol, spannend design en dankzij innovatieve technologie een laag verbruik. Doelgroep zijn consumenten die in en om de stad wonen en die een compacte, zuinige auto zoeken, maar tegelijkertijd niet willen besparen op gemak, stijl of techniek.

In totaal heeft moederconcern General Motors elf miljard euro gereserveerd voor investeringen in Opel (en Vauxhall). Op de agenda staan onder andere een compacte SUV annex cross-over. Aanvankelijk was Reilly niet van plan om het zogeheten A-segment te betreden om zo een directe confrontatie met de Chevrolet Spark te voorkomen. Maar de topman laat nu weten dat het betreffende marktsegment zo snel groeit, dat er ruimte is voor allebei de merken.

Bron: Autointernationaal.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding