Waarschijnlijk gaat het daarbij om een variant van de volgende generatie Yaris. Deze hatchback wordt in actuele vorm reeds in Valenciennes geproduceerd. De nieuwe Yaris Hybrid, gebaseerd op de derde generatie, zal waarschijnlijk in december in conceptvorm worden gepresenteerd.

Ook een hybride uitvoering van de nieuwe Verso-S behoort tot de mogelijkheden. Deze compacte MPV debuteert volgende maand op de autosalon van Parijs, maar zal bij de marktintroductie alleen met benzinemotor of een dieselkrachtbron leverbaar zijn. Toyota bouwt sinds het tweede kwartaal van dit jaar de Auris Hybrid in Groot-Brittannië, de enige Europese Toyota met benzine/elektromotor combinatie. De Prius komt uit Japan. Europese productie van een hybride smaakt Toyota blijkbaar naar meer, want de genoemde Auris Hybrid is een groot succes. Bijna de hele jaarproductie is al uitverkocht.

In Nederland is de Auris uitgegroeid tot de op één na best verkochte auto in zijn segment. De nieuwe ‘Europese’ hybride zal in 2012 het levenslicht zien. Om dat mogelijk te maken investeert Toyota 53 miljoen euro in de fabriek te Valenciennes.

De Japanse autobouwer liet eerder weten vrijwel al haar modellen met hybride techniek te willen gaan leveren. Over enkele jaren moet 90 procent van het gamma in hybride uitvoering verkrijgbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding