Hij accelereert van 0 naar 100 in amper 3,4 seconden. Na 15 seconden scheer je tegen 300 km/u over de weg. Deze prestaties worden geleverd door vier individuele elektromotoren die elk een wiel aandrijven. Samen leveren ze een vermogen van 580 kW of 780 PK.

De auto heeft een actieradius van 900 kilometer. Dit dankt hij aan twee kleine gasturbines die de batterijen voortdurend opnieuw opladen. Dit maakt de auto technisch gezien tot een hybride.

Verwacht de C-X75 nog niet in de showroom. Het is een conceptcar. "De X-C75 is een bewijs dat we klaar zijn voor de technologie van morgen. Met deze auto benadrukken we onze reputatie van luxewagenbouwer", zegt Mike O’Driscoll, managing director van Jaguar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding