De bond stelde een top 20 samen. Op twee volgt de Audi A4, daarna de Honda Hybrid en de plaatsen vier en vijf worden ingenomen door de Honda Jazz en de Volkswagen Touran.

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van een panel bestaande uit 3.000 leden. Zij hielden van 2007 tot 2009 online bij hoeveel kosten ze maakten met onderhoud en reparatie en welke mankementen er optraden. Ook is de panelleden gevraagd of ze opnieuw een auto van hetzelfde merk zouden kopen.

"Hyundai timmert enorm aan de weg," aldus Hans Kwaad, managing director van Hyundai-importeur Greenib Car. "Eerdere consumentenonderzoeken hebben aangetoond dat Hyundai bij de kwalitatief beste automerken behoort. Daar zijn we trots op."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding