De functies van ConnectedDrive bestaan uit bestuurderassistentiesystemen, navigatie en personalisatie en efficient dynamics. Zo kan het systeem bijvoorbeeld volautomatisch uit een garagebox rijden of de besturing volledig overnemen in alledaagse situaties als files.

Daarbij zijn bepaalde functies van de auto op afstand bereikbaar. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de deuren vergrendelt worden.

Ook aan veiligheid is gedacht: de Emergency Stop Assistent grijpt in als de automobilist niet meer in staat is zijn auto te besturen. De gevarenlichten worden vervolgens geactiveerd en de wagen naar de kant gemanoeuvreerd, rekening houdend met het verkeer. Daar zal een noodsignaal verstuurd worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding