"Dat maakt de compacte 2-zitter nu ’s werelds best verkopende elektrische auto", aldus Think topman Barry Engle.

Think denkt dat de Amerikaanse productie volgend jaar opgestart kan worden in Elkhart. Uit die fabriek zal dan de derde generatie van de City van de band rollen. Het is de bedoeling dat Think dit jaar nog 500 van die exemplaren produceert in Finland. In eerste instantie wilde het jonge automerk alleen de kale carrosserieën verschepen naar de Amerikaanse vestiging, maar Think is nu van mening dat het verstandiger is om ook de complete elektrische aandrijflijn te monteren voordat de City op de boot naar Amerika gaat.

De derde generatie van de City krijgt het nieuwe lithium/ion accupakket van de Amerikaanse fabrikant Enerdel. Dit pakket moet de huidige Zebra-accu’s vervangen. De accu’s zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan de Zebra-exemplaren en kunnen een stuk sneller opgeladen worden. Met het nieuwe accupakket kan de Think ongeveer 160 kilometer ver komen als deze volledig opgeladen is; de huidige City komt 40 tot 50 kilometer ver. De topsnelheid bedraagt onveranderd 110 km/u.

Tot begin vorige maand moest de 3,10 meter lange Think in Nederland 40.775 euro opbrengen. Om de conurrentiepositie te verstevigen heeft Think het tarief van zijn City verlaagd naar 33.950 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding