De gesprekken tussen de autofabrikanten richten zich op de levering van motoren door de Beierse onderneming. BMW wil meer motoren gaan leveren aan derden: vorige maand werd bekend dat er inmiddels een contract is getekend met Saab.

General Motors en BMW werken in de Verenigde Staten samen op het gebied van hybride aandrijftechniek. Daarnaast namen de Duitsers in het verleden automatische transmissies van de Amerikanen af en was onder de motorkap van wijlen Opel Omega een dieselunit van BMW te vinden.

Ook Renault-Nissan topman Carlos Ghosn heeft nog steeds interesse in samenwerking met General Motors. Hij ziet in de Amerikaanse onderneming een welkome aanvulling op zijn mondiale autoalliantie die naast Nissan en Renault ook uit AvtoVaz (Lada; Rusland) en Samsung Motor (Zuid Korea) bestaat.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding