Lezers van de magazines Ouders van Nu, Groter Groeien en Kampioen konden van 21 september tot en met 20 oktober 2010 hun stem uitbrengen op een van de tien genomineerde gezinsauto’s. Alleen vijfdeursauto’s die tussen mei 2009 en mei 2010 op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd, voldoende ruimte bieden aan een gezin met twee kinderen en een maximale instapprijs van € 27.500,- kwamen in aanmerking voor een nominatie.

De titel Gezinsauto van het Jaar 2011 is niet de eerste publieksprijs die de nieuwe Meriva wint. Eerder al won dit model het Gouden Stuurwiel 2010, de prestigieuze publiekprijs die georganiseerd wordt door het Duitse magazine AutoBild. Ook staat de Meriva op de shortlist van zeven finalisten die kans maken op de verkiezing tot Auto van het Jaar 2011. Op 29 november maakt een jury van 59 autojournalisten uit 23 Europese landen de winnaar bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding