Vandaar dat de gelifte versie van de kleinste Alfa van dit moment ook met twee deuren extra leverbaar wordt. Het vernieuwde model komt in 2013, zo geeft merkchef Harald Wester aan. Hij rekent er op dat de vijfdeurs uitvoering “voor een duidelijk betere marktdekking in het B-segment zal zorgen".

Alfa Romeo moet in 2014 gegroeid zijn naar een mondiale afzet van 500.000 eenheden waarvan 150.000 exemplaren buiten Europa dienen te worden verkocht. Volgens Wester speelt de nieuwe vijfdeurs versie van de MiTo daarbij een belangrijke rol, want dat model wil hij ook in de Verenigde Staten gaan verkopen. Ook de 159-opvolger (2011; komt wederom in 2 carrosserievarianten), een kleine SUV (2012), een nieuwe Spider (2013) en wellicht een grotere SUV (idem) dienen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de groeiambities.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding