De Honda streed om de beker met andere kandidaten als de Jaguar XJ, de Peugeot RCZ, de Suzuki Swift en de Volkswagen Polo. De CR-Z wist de bokaal te winnen met 406 punten. Tweede werd de Polo en het had weinig gescheeld of Volkswagen was ook in Japan in de prijzen gevallen: de hatchback behaalde 397 punten. De derde podiumplaats was voor de nieuwe Suzuki Swift die met 228 punten geen serieuze gooi naar de titel wist te doen.

De Peugeot RCZ werd door de jury uitgeroepen tot ‘Fun Car of the Year’ en behaalde 190 punten. Daarna is het een tijdje stil en zien we dat de nieuwe Nissan Micra niet verder kwam dan een teleurstellende vijfde plaats met 67 punten. Dalen we verder in de hiërarchie af, dan komen we de BMW 5-serie (62 punten), de Jaguar XJ (54), de Mazda Premacy (51 punten; bij ons bekend als ‘5’), de Toyota Mark X (26 punten; wij kenden dit type ooit als de Cressida) en de Mercedes-Benz E 350 Bluetec (19 punten).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding