De Biome is een concept car een biovezel carrosserie, die is ontwikkeld in de design studie van Mercedes in Carlsbad, Californië, waar de auto gisteren werd getoond aan een groepje journalisten. De LA Design Challenge’s opdracht was een comfortabele 2+2 te maken die minder dan 500 kg weegt.  Om dit te bereiken gebruikt Mercedes biovezels voor de carrosserie. Dat betekent dat er biologische vezels zijn gebruikt van zaadjes en die in een kas zijn geplant. De auto heeft een gewicht van slechts 400 kg. De concept car is 4,02 meter lang en 2,49 m breed. De bestuurder zit in het midden, twee passagiers zitten schuin achter hem en in het midden achterin zit omgekeerd de derde passagier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding