Dit betekent dat duizend extra Leafs naar consumenten gaan, als de auto volgende maand in de verkoop gaat. De Leaf is via een internetprogramma geïntroduceerd en klanten konden hem reserveren na een aanbetaling van 99 dollar. De grote vraag zorgde ervoor dat het geplande aantal te verkopen exemplaren drie maanden eerder werd bereikt dan gepland, waarna Nissan zich gedwongen zag de mogelijkheid om te reserveren te stoppen.

Nissan krijgt slecht twintigduizend Leafs voor de verkoop in Amerika in 2011. Volgens Castignetti zal de marktintroductie van de Leaf in december volgens plan verlopen.

Nissan heeft een accufabriek in Japan en heeft dit jaar aangekondigd 1,6 miljard dollar in een nieuwe fabriek in Smyrna, Tennessee te investeren. Daar wordt dan ook de Leaf gebouwd, maar dat zal niet vóór eind 2012 gebeuren. Er zullen dan jaarlijks 150 duizend exemplaren van de Leaf en tweehonderdduizend accupakketten worden geproduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding