De Stratos, een "one-off" die bij Pininfarina werd gebouwd op basis van een ingekort Ferrari F430 onderstel, is het initiatief van de Duitse industrieel Michael Stoschek. Alle details vindt u op zijn website http://www.new-stratos.com/. Veel autoliefhebbers over de wereld hopen nu dat de auto in een gelimiteerde hoeveelheid zal worden geproduceerd, en de testrit van de grote Ferrari-baas lijkt eveneens die kant op te wijzen. Na het uitstappen looft di Montezemolo de auto vanuit "technical point of view". Het tweede compliment kunnen we na herhaald afspelen niet verstaan, dus hierbij dagen we de AM-lezer uit om een poging te wagen deze uitspraak te ontcijferen. Onderstaand een filmpje van de testrit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding