De Nissan Leaf is de eerste ev die op veel aspecten vergelijkbaar is met conventionele auto’s, aldus Håkan Matson, juryvoorzitter van de verkiezing Auto van het Jaar 2011. Topman Carlos Ghosn, van Nissan Motor, spreekt van een fantastische overwinning: "Deze prijs is een erkenning dat een elektrisch aangedreven auto zoals de Nissan Leaf als een geloofwaardig alternatief wordt gezien voor traditionele auto’s. Met deze titel wordt Nissan op de kaart gezet als een innovatief merk met een duidelijke visie op de toekomst van mobiliteit. Met de komst van nog drie andere elektrische auto’s bij Nissan en vier bij alliantiepartner Renault, kunnen we stellen dat de Nissan Leaf het spits afbijt voor een emissievrije toekomst."

Een geweldig resultaat, vindt directeur Aad van Dijk van Nissan Motor Nederland. "De prijs kan op geen beter moment komen. Temeer, omdat Nederland samen met Portugal, Ierland en Groot-Brittannië tot de eerste Europese landen behoort waar de Nissan Leaf al per februari volgend jaar geleverd wordt. De toch al grote belangstelling zal door deze titel en de daarmee gepaard gaande publiciteit alleen maar intensiveren." De auto heeft een actieradius van 175 kilometer (opgave fabrikant) waarmee hij in de basis prima bruikbaar is voor woon-werkverkeer in Nederland.
Binnen de gemeente Amsterdam zullen in februari 2011 de eerste honderd exemplaren van de Leaf worden afgeleverd. Het gemeentebestuur van de hoofdstad wil elektrisch rijden stimuleren. Daarom krijgen kopers van een elektrisch aangedreven auto een aankoopsubsidie die kan oplopen tot vijfduizend euro. Bovendien kunnen ze in de stad gratis parkeren en gebruikmaken van een netwerk van een zich snel uitbreidend netwerk van oplaadpunten.
Nissan heeft een keer eerder de titel Auto van het Jaar gewonnen. Dat was in 1993 met de Nissan Micra.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding