In de categorie tot 25.000 euro, waar Peugeot in de prijzen viel, traden 14 zeer uiteenlopende modellen aan. Het aanbod omvatte klassieke sedan, stationwagons, MPV’s maar ook SUV modellen. Uiteindelijk was het dus de Peugeot 5008 die met de trofee naar huis ging.

Met exact 200 punten won het model van de nieuwe Ford Grand C-Max (182 punten) en de Mitsubishi ASX (150 punten). Voor Peugeot is het de tweede maal op rij dat het de titel in de wacht sleept. Afgelopen jaar won het merk in dezelfde categorie met de 3008. De jury viel vooral voor de ruimte, het comfort en het rij plezier.

Voor de 24ste editie van de Belgische ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’ werden uit 26 deelnemende gezinsauto’s twee winnaars gekozen, per prijscategorie een. In de eerste categorie zitten kleinere wagens die ook dienst kunnen doen als tweede auto voor het gezin.

Twaalf modellen dongen in het meest toegankelijke segment mee naar de titel. De Skoda Fabia Combi 1.2 TDI kwam als winnaar uit de bus. De Fabia won met 159 punten nipt van de Citroën C3 1.4 HDi die op 155 punten kon rekenen. De derde stek was voor de Hyundai i20 1.4 CRDi met 135 punten. De juryleden vielen voor de Skoda vanwege zijn combinatie van compacte buitenmaten met veel binnenruimte en de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding