Onlangs werd de Japanner ook al uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2011’. "De Leaf is een logische keuze voor de Ecobest-award. "Het is het eerste intelligente elektrische voertuig met een actieradius van 175 km zonder CO2-uitstoot", aldus Ilia Seliktar, de voorzitter van Autobest. De Ecobest-award is niet zomaar een prijs. Seliktar: "Dit was destijds de eerste prijs in Europa die de milieuprestaties van de Europese auto-industrie waardeerde. Nu, 10 jaar later, wordt onze onderscheiding door de gehele branche beschouwd als de meest prestigieuze en relevante prijs op het gebied van milieuvriendelijke auto’s. Daar zijn we trots op".

De Autobest organisatie is de enige internationale, onafhankelijke jury die zich bezighoudt met de beste keus voor de aankoop van auto’s voor het grote publiek. Dit jaar bestaat de jury uit leden afkomstig uit 15 landen, waarmee ze samen een markt van meer dan 300 miljoen mensen vertegenwoordigen. Elk jurylid zou een uitstekende, ervaren autojournalist zijn. Autobest is op twee na de grootste onafhankelijke automotive jury in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding