Tachtig procent (9,5 miljard euro), is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën, zoals elektrische en hybride voertuigen. Een voorbeeld daarvan is de R8 e-tron, de elektrische sportwagen die eind 2012 op de markt zal komen. Verder wordt geïnvesteerd in vernieuwing van fabrieken.

Los van de aangekondigde investering wordt nog eens vijf miljard euro vrijgemaakt om de fabrieken in Ingolstad en Neckarsulm te moderniseren. Met het oog op de plannen is het merk ook op zoek naar geschikt personeel. "Innovaties vragen om mensen en daarom zoeken wij in 2011 circa 1.200 deskundigen", zegt Thomas Sigi, lid van de raad van bestuur van Audi AG. Ze zullen volgens hem hoofdzakelijk worden ingezet voor projecten op het gebied van elektrische voertuigen en lichtgewicht constructies.

In 2010 recruteerde Audi vijfhonderd deskundigen en 780 stagiairs die zijn begonnen aan hun beroepsopleiding in Ingolstadt en Nackarsulm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding