De drie stuks van de BMW M3 GTS die naar Nederland komen, zijn al verkocht. Voor de liefhebbers zijn er nog wel exemplaren van de BMW 1 Serie M Coupé beschikbaar.

De genodigden van BMW Group Nederland kregen bij binnenkomst te horen dat fotograferen verboden was. Enkele beveiligers waakten streng over de aanwezige BMW 1 Serie M Coupé. De reden: de officiële introductie, tijdens de autoshow in Detroit, moest nog plaatsvinden.

De auto beschikt over een 3,0 liter turbokrachtbron, goed voor 340 pk. Het maximumkoppel bedraagt 450 Nm, met een ‘overboostfunctie’ kan dat tijdelijk oplopen tot 500 Nm.

Van de tweeduizend exemplaren voor Europa krijgt BMW Group Nederland er 25. De auto krijgt een verkoopprijs van ‘nog geen 80 duizend euro’, aldus Directeur Verkoop Arie Ruitenbeek. "Deze auto verkoopt zichzelf. We gaan proberen om meer exemplaren naar Nederland te halen."

Met 155 stuks voor Europa is de exclusiviteit van de BMW M3 GTS gewaarborgd. De sportauto wordt aangedreven door een 4,4 liter V8 met circa 440 pk. Onderstaand een filmpje waarbij de M3 GTS gereden wordt op de befaamde Nürburgring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding