Stefan Jacoby, ceo van Volvo Cars, is er trots op dat Volvo als eerste autofabrikant ter wereld laat zien hoe een werkelijk veilige elektrische auto eruit ziet na een crash. Dat de accu’s en kabels geheel intact blijven na een botsing, is cruciaal voor de veiligheid, zeker nu dit type aandrijving populairder zal wroden. Volvo heeft de C30 Electric onderworpen aan een off-set frontale test met 64 km/h, waarbij de belangrijkste componenten onbeschadigd bleven.

Dat is belangrijk voor de inzittenden maar ook voor de hulpverleners. Stefan Jacobi: "Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen die nu of binnenkort met een elektrische auto komt de veiligheidsaspecten op dezelfde manier aanpakt als wij. Maar onze strikte veiligheidseisen zullen nooit aan compromissen worden onderworpen."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding