Ferrari.com heeft de eerste foto’s onthuld van de nieuwe FF, de krachtigste en meest veelzijdige vierzitter van het merk ooit en tevens de allereerste vierwielaangedreven auto van Ferrari. De FF (Ferrari Four) markeert een compleet nieuw GT sportwagenconcept. De nieuwe auto vormt een belangrijke breuk met het verleden en betekent niet zozeer een evolutie, maar een echte revolutie. Deze nieuwe V12 verenigt een extreem sportief, high-performance karakter met een ongekende veelzijdigheid, een fantastisch comfortniveau en verfijnde elegantie, waardoor zowel de bestuurder als de overige inzittenden verzekerd zijn van een absoluut unieke rijervaring. De vorm en proporties van de FF zijn ontworpen door Pininfarina.

De FF is voorzien van het allereerste vierwielaandrijfsysteem van de onderneming. Ferrari’s exclusieve, gepatenteerde 4RM vierwielaandrijving weegt de helft van een conventioneel systeem waardoor ‘een perfecte gewichtsverdeling behouden blijft’, aldus Ferrari. Het gaat om 53 procent op de achteras.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding