Dat meldt schadeherstelbedrijf DuPont Refinish in haar jaarlijkse Colour Popularity Report. Het verschil tussen zilver en zwart bedraagt slechts twee procent. Zilver gaat op kop met 26 procent, zwart is bij 24 procent van de ondervraagden populair. Een gedeelde derde plaats gaat naar wit, parelwit en grijs. Ook rood wint als niet-neutrale kleur aan populariteit, met een vijfde plaats. 

"Uit het rapport blijkt dat neutrale kleuren nog steeds het populairst zijn," aldus Linda van Calster, marketingcommunicatiemanager bij DuPont Refinish. "Nu consumenten meer innovatieve voertuigontwerpen en -stijlen vragen, zijn echter meer complexe kleuren nodig, zelfs in het neutrale palet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding