Dat zei Joachim Schmidt, de baas van Mercedes’ wereldwijde verkoop en marketing in Automotive News Europe. Mercedes-Benz is bezig met de ontwikkeling van minstens vier nieuwe modellen gebaseerd op het nieuwe MFA-platform, Mercedes Frontwheeldrive Architecture. Schmidt: "Wij zullen de volgende generatie van onze MFA-familie in de VS introduceren met twee modellen en mogelijk een derde."
De stap wordt gezet omdat er in de VS een verschuiving plaatsvindt naar kleinere modellen en omdat Mercedes ook in de race wil blijven met aartsrivalen BMW en Audi. Ongenoemde bronnen hebben gezegd dat de coupé gepland staat voor introductie in de zomer van 2013. Insiders noemen het de nieuwe coupé de baby-CLS. De suv moet de strijd gaan aanbinden met de BMW X1.
Renault Nissan, de nieuwe alliantiepartner van Mercedes, is volgens Schmidt geïnteresseerd in het gebruik van het MFA-platform voor een nieuw luxe instapmodel van Infiniti van Nissan, voor de Amerikaanse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding