De naam GM-DAT (Daewoo Auto & Technology) die GM gebruikte sinds de overname van het Zuid-Koreaanse merk in 2002 wordt eind maart definitief omgezet in GM Korea Co.

Om het merk Chevrolet extra te ondersteunen zal de Camaro de eerste Chevrolet zijn die op de Zuid-Koreaanse markt – in het eerste kwartaal van dit jaar – leverbaar wordt. Andere modellen zijn de Spark en Aveo, de Cruze, Orlando minivan en Captiva suv.

Eén op de vier Chevy’s die wereldwijd worden verkocht, wordt al door GM Daewoo gebouwd. Maar op de thuismarkt, waar klanten traditioneel gaan voor lokale merken, is Daewoo gebleven. Zuid-Korea is de laatste markt waar auto’s worden verkocht als Daweoo. Het merk heeft daar een marktaandeel van slechts negen procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding