Dat heeft Michael Dick, eindverantwoordelijke voor de ontwikkeling van nieuwe Audi-modellen, laten weten. De Volkswagen dochter kopieert voor de betreffende A1 de ‘range extender’ opzet van de Chevrolet Volt. Oftewel: de aanwezigheid van een verbrandingsmotor in de auto die voor extra actieradius moet zorgen. Audi kiest daarbij niet voor een benzinekrachtbron, maar voor een wankelmotor. Als de praktijktests succesvol verlopen, zal het licht voor serieproductie op groen worden gezet. Van de A1 komt dit jaar ook een 5-deurs Sportback versie op de markt. Additionele carrosserievarianten, zoals een Cabrio, zijn deze modelgeneratie niet meer gepland, zo laat Dick weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding