ANWB adviseert auto’s met ESC

De ANWB raadt mensen die een auto willen kopen aan te kiezen voor een auto met electronic stability control.

Dit naar aanleiding van recente botsproeven die Euro NCAP heeft uitgevoerd. ESC, electronic stability control, voorkomt dat de auto uitbreekt en kan daarom een bijdrage leveren aan een betere verkeersveiligheid. Uit de praktijkproef bleek dat vier geteste auto’s met ESC allen het maximale aantal vijf sterren scoorden.
Het is voor het eerst dat EuroNCAP auto’s ook test op ESC. De standaard crashtest is uitgebreid met een praktijktest op een circuit. Dat ESC een verschil kan maken voor de verkeersveiligheid van een auto blijkt uit de test met de Dacia Duster 1.5 DCi Lauréate. Deze auto scoorde slechts drie sterren. Indien het voertuig was voorzien van ESC dan had de Dacia vier sterren kunnen halen. 
De aanwezigheid van ESC blijkt een aanvullend belang voor de veiligheid van de automobilist. Beide geteste auto’s, de Nissan Juke en de Mitsubishi ASX behaalden de maximale score van vijf sterren, dankzij de aanwezigheid van ESC. De Kia Venga, de Hyundai iX20 en de BMW X1 kregen na een aanvullende ESC-praktijktest ook vijf sterren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Lang leve de techniek !

Geplaatst door: Marcel op
ANWB adviseert auto’s met ESC - Automobielmanagement.nl

ANWB adviseert auto’s met ESC

De ANWB raadt mensen die een auto willen kopen aan te kiezen voor een auto met electronic stability control.

Dit naar aanleiding van recente botsproeven die Euro NCAP heeft uitgevoerd. ESC, electronic stability control, voorkomt dat de auto uitbreekt en kan daarom een bijdrage leveren aan een betere verkeersveiligheid. Uit de praktijkproef bleek dat vier geteste auto’s met ESC allen het maximale aantal vijf sterren scoorden.
Het is voor het eerst dat EuroNCAP auto’s ook test op ESC. De standaard crashtest is uitgebreid met een praktijktest op een circuit. Dat ESC een verschil kan maken voor de verkeersveiligheid van een auto blijkt uit de test met de Dacia Duster 1.5 DCi Lauréate. Deze auto scoorde slechts drie sterren. Indien het voertuig was voorzien van ESC dan had de Dacia vier sterren kunnen halen. 
De aanwezigheid van ESC blijkt een aanvullend belang voor de veiligheid van de automobilist. Beide geteste auto’s, de Nissan Juke en de Mitsubishi ASX behaalden de maximale score van vijf sterren, dankzij de aanwezigheid van ESC. De Kia Venga, de Hyundai iX20 en de BMW X1 kregen na een aanvullende ESC-praktijktest ook vijf sterren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Lang leve de techniek !

Geplaatst door: Marcel op